fbpx

Άγχος για την ημέρα του γάμου;

Στη σκέψη μίας γαμήλιας τελετής και της χαράς της σύζευξης μας με τον άνθρωπο που αγαπάμε, μας κυριεύουν συναισθήματα χαράς και ανυπομονησίας. Στην πραγματικότητα όμως, η προετοιμασία ενός γάμου είναι κάτι που χρειάζεται πολλή οργάνωση και υπομονή και τελικά να μας «αφαιρέσει» λίγη από τη χαρά μιας τόσο σημαντικής ημέρας για εμάς.
Το «Bride Magazine» είναι εδώ για να σας δώσει μερικές πρακτικές συμβουλές διαχείρισης του άγχους, ώστε να κυριαρχήσει η ηρεμία και να μπορέσετε να χαρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτή τη μοναδική ημέρα για εσάς και τους γύρω σας.

Η γαμήλια τελετή όπως και κάθε τι σημαντικό στη ζωή μας, θα πρέπει εκτός από το να μας γεμίζει χαρά, να είναι και καλά οργανωμένη. Αναπόφευκτα λοιπόν, η διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος μπορεί να δώσει τη θέση της χαράς στο στρες, τη δυσφορία και την απογοήτευση λόγω του φόρτου.

Στην πραγματικότητα, η νύφη μπαίνει σε μία διαδικασία ελέγχου των διαδικασιών κάτι που τη γεμίζει άγχος και προσδοκίες από τους γύρω της, επαγγελματίες και συγγενείς, αλλά και από τον εαυτό της. Καλώς η κακώς, στα παραπάνω προστίθενται και διάφορες απόψεις από τους γύρω, ευτράπελα, καταστάσεις εκτός του ανθρώπινου ελέγχου όπως ο καιρός, και η ψυχολογία της νύφης εκτροχιάζεται τελείως και μετατρέπει μια υπέροχη προετοιμασία σε ένα κουραστικό μαρτύριο.

Παρακάτω το «όνομα πλατφόρμας» θέλοντας να είναι πάντα δίπλα σας στην ομορφότερη στιγμή της ζωής σας, σας προσφέρει 5 πρακτικά tips για να βιώσετε την εμπειρία του γάμου με δημιουργικό άγχος και «γαργαλιστική» ανυπομονησία.

Bridemagazine Tips

Βάλτε όρια στους γύρω σας!

Σε μία διαδικασία που οι νύφες περνάνε ίσως για πρώτη φορά, όλοι οι γύρω μοιάζουν να «ξέρουν καλύτερα» βομβαρδίζοντας τη νύφη με συμβουλές, προσδοκίες, υποδείξεις και δυσανασχετήσεις. Συνήθως όσο πιο κοντά είναι το άτομο στη νύφη, τόσο μεγαλύτερη βαρύτητα έχουν οι συμβουλές άρα όλο και μεγαλώνει το άγχος της εκπλήρωσής τους.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να ζητήσουμε μία γνώμη ή μία βοήθεια από το συγγενικό/φιλικό μας περιβάλλον. Θα πρέπει όμως πρώτα να έχουμε φροντίσει να θέσουμε τα όρια μας καθώς η πολυφωνία των απόψεων είναι αναπόφευκτη.

Στην επικοινωνία με τους γύρω σας, θα χρειαστεί να είστε ήρεμη και με χαμηλό τόνο φωνής να ζητήσετε και να ακούσετε τις απόψεις των γύρω σας αλλά ξεκαθαρίζοντας

πως είστε πρόθυμη να υιοθετήσετε κάποιες από τις προτάσεις εφ’όσον όμως ταιριάζουν στο όραμα σας για το γάμο σας. Ο συμβιβασμός για χάριν τρίτων και η συγκαταβατικότητα θα σας γεμίσουν με αισθήματα ενοχής προς τον εαυτό σας και εντέλει εκνευρισμό όταν διαπιστώσετε πως προσαρμόσατε το τελικό αποτέλεσμα στις επιθυμίες κάποιου άλλου.

Bridemagazine Tips

Μην είστε συγκεντρωτική!

Η βοήθεια ενός ειδικού διοργάνωσης γάμων μπορεί να είναι πολύτιμη και να σας βοηθήσει να εκπληρώσετε το όνειρο σας με σιγουριά και την ασφάλεια του αποτελέσματος. Οι ειδικοί, με την ψυχραιμία του τρίτου και την εμπειρία τους, μπορούν να διαχειριστούν τις πολλαπλές αλλαγές στο πρόγραμμα και τα θέλω σας χωρίς να σας κρίνουν, και μπορούν να είναι αμέριστοι σύμμαχοι σας στη διαχείριση των φόβων και του άγχους σας. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί και ξέρει πως να σας «ξεκλειδώσει» τη στιγμή που θα έχετε μπλοκάρει και θα νιώθετε πελαγωμένη, και φυσικά να σας επαναφέρει σε ηρεμία.
Το μεγαλύτερο όφελος από μία τέτοια απόφαση, είναι η διατήρηση του καλού κλίματος μεταξύ της νύφης και των συγγενών/φίλων της καθώς το βάρος των διαδικασιών έχει επιφορτιστεί ένα τρίτο άτομο εκτός του κύκλου της νύφης. Έτσι τις ημέρες προετοιμασίας του μεγάλου γεγονότος, όλες οι πλευρές βιώνουν χαρά και ανυπομονησία χωρίς το στρες των ευθυνών.

Bridemagazine Tips

Νιώστε σε βάθος όλα σας τα συναισθήματα. Ναι, και τα κακά!

Οι νύφες ξεχνάνε πολλές φορές πως εκτός από νύφες είναι πρωτίστως άνθρωποι. Είναι οκ να νιώσετε άσχημα Είναι οκ να κλάψετε. Είναι οκ να θυμώσετε. Και όσο αρνείστε να αγκαλιάσετε και αυτή την πλευρά της διαδικασίας, τόσο αυτή θα μεγαλώνει και θα σας πνίγει. Σε λίγο καιρό παντρεύεστε και το άγχος να γίνουν όλα σωστά υπάρχει, είναι εκεί. Αγκαλιάστε και αποδεχτείτε το, αλλά μη του επιτρέψετε να μείνει και να σας συνοδεύει σαν ένα μαύρο σύννεφο πάνω από το κεφάλι σας σε όλη τη διαδικασία της διοργάνωσης.

Bridemagazine Tips

Φροντίστε τον εαυτό σας εσωτερικά και εξωτερικά

Δίαιτα τρέξιμο, εσωστρέφεια είναι τρεις λέξεις που συναντώνται συχνά στις μελλοντικές νύφες αλά εξαντλούν τον οργανισμό από μέσα. Δώστε στον εαυτό σας μικρά treats ακόμη κι αν αυτό είναι ένας καφές με μία φίλη, ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με τον σύντροφό σας ή ένα μικρό, λαχταριστό cupcake. Σε μία περίοδο τόσο έντονου άγχους, είναι σημαντικό να κρατήσετε την ισορροπία σας και την ενέργεια σας ψηλά!

Bridemagazine Tips

Δώσε σημασία στο συναίσθημα!

Ένας γάμος μπορεί να μην είναι ποτέ απολύτως τέλειος, καθώς οι προσδοκίες ανεβαίνουν συνεχώς και οι επιθυμίες αλλάζουν. Σημασία δεν έχει να κάνουμε τον τέλειο γάμο, αλλά έναν γάμο που να μας εκφράζει και να δείχνει τον χαρακτήρα μας σε ένα περιβάλλον στο οποίο νιώθουμε άνετα.
Η συνειδητοποίηση ότι «τέλειο» δεν υπάρχει, θα μας φέρει πιο κοντά σε ειρήνη με τον εαυτό μας, και στον πραγματικό σκοπό του γάμου:

Την ένωση μας με τον άνθρωπο που επιλέξαμε να περνάμε την κάθε μας ημέρα μαζί.

Bridemagazine Tips

Δείτε ακόμη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *