fbpx

Γαμήλιο Ταξίδι: Η τάση του 2021 είναι η Ελλάδα

Οι εξωτικοί προορισμοί, από το millennium περίπου και μέχρι την εμφάνιση του covid-19, υπήρξαν η Νο1 επιλογή για τα γαμήλια ταξίδια. Τα ζευγάρια στην Ελλάδα μέχρι τα μέσα της δεκατίας του ΄80 οργάνωναν το γαμήλιο ταξίδι τους εντός της ελληνικής επικράτειας και οι κορυφαίοι προορισμοί της εποχής ήταν η Ρόδος – με τις ομπρέλες ως χαρακτηριστικό δώρο σε συγγενείς και φίλους – και ο γύρος της Πελοποννήσου. Έκτοτε, άρχισαν τα ταξίδια στην Ευρωπή με αγαπημένο γαμήλιο προορισμό το Παρίσι. Από τις αρχείς του 21ου αιώνα η τάση άλλαξε, και κυριάρχησαν τα εξωτικά μέρη για το ταξίδι του μέλιτος όπως οι Μαλδίβες, οι Σευχέλλες, το Μπαλί, η Ταϊλάνδη και η Κούβα.

Η πανδημία του κορονοϊού ήρθε για να αλλάξει, ομολογουμένως με αρκετά βίαιο τρόπο, το τοπίο στο γαμήλιο ταξίδι, αλλά ταυτόχρονα δημιούργησε νέους προορισμούς…

Το bridemagazine.gr συνομίλησε με τον Γιάννη Μπατζιόλα, ιδιοκτήτη του L.A. Travel, ενός τουριστικού γραφείου με έδρα τη Λάρισα αλλά με πανελλήνια εμβέλεια, το οποίο εξειδικεύεται στα customized ταξίδια και ειδικά στα γαμήλια, για να μας ενημερώσει για τις τάσεις του 2021 στο ταξίδι του μέλιτος.

Bridemagazine Tips

Γαμήλιο Ταξίδι στη Σαντορίνη

«Είναι αλήθεια ότι δεν γνωρίζει κανείς τι θα ισχύσει το καλοκαίρι όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό, αν αυτά θα επιτρέπονται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή θα αρκεί η επίδειξη ενός αρνητικού PCR test. Οι νέες συνθήκες δημιούργησαν ανακατατάξεις στον τομέα του τουρισμού, οι οποίες επηρέασαν και το γαμήλιο ταξίδι, που ενώ μέχρι τις αρχές του 2019 ήταν προσανατολισμένο σε εξωτικούς προορισμούς, φέτος θα κινηθεί, όπως και πέρυσι, στα Ελληνικά μας νησιά.

Κατά τη γνώμη μου το 90% των ζευγαριών το 2021 θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και η τάση έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται από τους πρώτους μελλόνυμφους που ξεκίνησαν να οργανώνουν το ταξίδι τους, καθώς είναι μεγάλο πλέον το ρίσκο, τόσο το οικονομικό όσο και το ψυχολογικό, για ένα ταξίδι σε εξωτικούς προορισμούς όπως η Καραιβική, η Ταυλάνδυ, το Μπαλί, η Λατινική Αμερική κτλ καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανατραπούν όλα τα σχέδια του ζευγαριού.

Το γαμήλιο ταξίδι στην Ελλάδα δε, έχει ποικίλα πλεονεκτήματα ξεκινώντας από την αποφυγή κάθε είδους περιορισμού όπως είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το PCR test. Επίσης, το κόστος μεταφοράς είναι πολύ χαμηλό, καθώς υπάρχουν αεροπορικά εισιτήρια για Σαντορίνη με 80 ευρώ το άτομο πήγαινε – έλα, οπότε το μεγαλύτερο budget θα ξοδευθεί στη διαμονή όπου οι επιλογές είναι πάρα πολλές.

Φέτος, μπορεί για παράδειγμα να διαμείνει ένα ζευγάρι σε σουίτα στη Σαντορίνη με θέα την καλντέρα σε πραγματικά δελεαστικές τιμές από 150 ευρώ τη βραδιά στη high season ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2018 ξεκινούσε από 300 ευρώ η ίδια σουίτα» εξηγεί ο ιδιοκτήτης του L.A. Travel.

Η κυρίαρχη τάση στο γαμήλιο ταξίδι κατά τον κ. Μπατζιόλα είναι η Σαντορίνη, η οποία το τελευταίο χρόνο δεν αποτελεί έναν απλησίαστο προορισμό όχι μόνο με οικονομικά κριτήρια, όπως αναλύθηκε ανωτέρω, αλλά και ποιοτικά.

Και έχει δίκιο.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η Σαντορίνη τα τελευταία χρόνια φιλοξενούσε το 100% του κόσμου που μπορούσε να δεχτεί ενώ το πρόβλημα του υπερτουρισμού είχε επισημανθεί αρκετές φορές χωρίς να βρεθεί κάποια λύση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι καθημερινά έπρεπε κάποιος να στηθεί 3 ώρες νωρίτερα για να βρει μια θέση για να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα στην Οία και μπορεί να χρειαζόταν 2 ώρες για να φτάσει από το λιμάνι στα Φηρά για μία απόσταση για την οποία σε κανονικές συνθήκες χρειάζεται μόλις 10-15 λεπτά.

Η Σαντορίνη ήταν και θα συνεχίσει να είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός κατά τον κ. Μπατζιόλα, λόγω του μοναδικού τοπίου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι εντυπωσιακή όλο το χρόνο. Η Σαντορίνη είναι ένας προορισμός που μπορείς να τον απολαύσεις από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο ενώ πολλά γκρουπ από την Κίνα και την Ιαπωνία προτιμούσαν να την επισκέπτονται το χειμώνα. Μέσα από την πανδημία όμως, δημιουργήθηκαν οι οικονομικές και ποιοτικές συνθήκες ώστε να μπορεί κάποιος να απολαύσει τη Σαντορίνη πραγματικά και ένα ζευγάρι να αφεθεί στο ρομαντισμό του τοπίου και στις υψηλού επιπέδου και αισθητικής ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του νησιού.

Bridemagazine Tips

Γαμήλιο Ταξίδι στην Κρήτη

Ο Νο2 προορισμός για το γαμήλιο ταξίδι κατά το L.A. Travel είναι η Κρήτη με τα Χανιά να αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή. Τα πολυπολιτισμικά Χανιά είναι απλά μεθυστικά – και αξίζει να τα αφήσετε μόνο για τις θεαματικές διαδρομές που θα σας φέρουν στον Μπάλο, τα Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι ή το φαράγγι της Σαμαριάς. Φυσικά, τα Χανιά είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Κρήτη αλλά η πρόταση ωστόσο του L.A. Travel για όσα ζευγάρια θέλουν να ξεφύγουν από τα τετριμένα είναι ο Άγιος Νικόλαος, η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου, με την εμβληματική λίμνη και το γραφικό λιμάνι. Με βάση τον Άγιο Νικόλαο μπορείτε να επισκεφθείτε την Ελούντα και να εξερευνήσετε τον πανέμορφο κόλπο με τα γραφικά λιμανάκια, τις χρυσαφένιες ακτές και τα παραδοσιακά χωριά. Στο ταξίδι αυτό αξίζει να επισκεφθείτε και την ιστορική Σπιναλόγκα η οποία είναι κυρίως γνωστή σήμερα σαν το νησί των λεπρών. Ό Άγιος Νικόλαος αποτελεί έναν εναλλακτικό προορισμό που προσφέρει πανέμορφες παραλίες για να χαλαρώσετε και εξαιρετικά ξενοδοχεία για να απολαύσετε το γαμήλιο ταξίδι σας

Bridemagazine Tips

Last but not least πρόταση

Η last but not least πρόταση του L.A. Travel για το γαμήλιο ταξίδι του 2021 είναι η Σύμη και το Καστελόριζο. Πρόκειται κατά τον κ. Μπατζιόλα για δύο νησιά διαφορετικής αισθητικής με έντονο κοσμοπολίτικο αέρα. Η ηρεμία, το τοπίο, η αρχιτεκτονική και η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα τα καθιστούν τον πιο hot εναλλακτικό γαμήλιο προορισμό για όσους θέλουν να ζήσουν την αντίστοιχη ελληνική εμπειρία του Capri, της Ιταλικής Ριβιέρας του Portofino και της Ακτής Amalfi.  

Πιο συγκεκριμένα η Σύμη φημίζεται για τον κοσμοπολίτικο αέρα και τον πολυτελή χαρακτήρα της και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Δωδεκανήσων. Το μικρό νησί διαθέτει εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, καθώς είναι γεμάτο πολύχρωμα νεοκλασικά κτίρια και αρχοντικά, τα οποία μαγεύουν με την κομψότητά τους. Έχει επίσης υπέροχες παραλίες με δροσερά, πεντακάθαρα νερά και βοτσαλωτές ακτές για να απολαύσετε τη μαγεία του Αιγαίου.  Από την άλλη το Καστελόριζο ή Μεγίστη είναι το ανατολικότερο νησί του Αιγαίου και της Ελλάδας. Κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια και έχει να επιδείξει μια σπουδαία ιστορική διαδρομή. Το νησί «ανακαλύφθηκε» τουριστικά και ολοένα και περισσότεροι φίλοι των ταξιδιών αγκυροβολούν στο όμορφο αυτό Αιγαιοπελαγίτικο λιμάνι. Αφορμή στάθηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Mediterraneo, σκηνές της οποίας γυρίστηκαν στο νησί. Έτσι, το Καστελόριζο απέκτησε μεγάλη φήμη. Το Καστελόριζο προσφέρετε για ήσυχες διακοπές και ανταμείβει κάθε επισκέπτη του με τις μοναδικές ομορφιές του, τις εκπληκτικές παραλίες του και την μοναδική φιλοξενία των κατοίκων του, που σε κάνουν να νοιώσεις σαν στο σπίτι σου.

Bridemagazine Tips

L.A Travel

Το L.A. Travel που η φιλοσοφία του στηρίζεται στο μότο του «ταξίδι για σένα» και εξειδικεύεται στα customized ταξίδια, διακρίνει ότι το μέλλον στο ταξίδι, μετά την εμπειρία της πανδημίας, θα είναι το ατομικό και εξειδικεύμενο στις ανάγκες του πελάτη και όχι το οργανωμένο και μαζικό. Στη νέα εποχή οι πιο δημοφιλείς προορισμοί θα προσπαθήσουν να απομακρυνθούν από τον υπερτουρισμό, καθώς ο φόβος του συνωνιστισμού θα παραμείνει σε αρκετούς ταξιδιώτες.

Συνοψίζοντας, το μεγάλο κέρδος μετά την πανδημία πιστεύει ο κ. Μπατζιόλας, ότι θα είναι η στροφή στον ποιοτικό και πιο εναλλακτικό τουρισμό και η Ελλάδα έχει άπειρους τέτοιους προορισμούς που μπορούν να εξυπηρετήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες όπως είναι οι νεόνυμφοι.

Bridemagazine Tips

Δείτε ακόμη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *