fbpx

Γάμοι vs Κορωνοϊός. Πως θα γίνουν οι γάμοι το 2021

Η κατάσταση με τον Covid-19 έχει δυσκολέψει αρκετά τη ζωή μας ένα χρόνο τώρα. Η αλήθεια είναι πως όλοι ελπίζαμε να ξεμπερδέψουμε γρήγορα, όμως αυτό έμεινε μόνο στη σφαίρα της φαντασίας καθώς ένα χρόνο μετά, ακόμη παίρνουμε ειδικά μέτρα για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Τα πάντα είναι πλέον πιο απαιτητικά και πόσο μάλλον μία διαδικασία όπως ο γάμος που ήταν κάτι ήδη δύσκολο εξ αρχής.

Στην αρχή σκεφτήκαμε να το καθυστερήσουμε λίγο έτσι ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε το γάμο μας όπως τον θέλουμε εμείς. Στη συνέχεια, αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα της κατάστασης και φτάσαμε πλέον στο σημείο να μιλάμε για μία νέα πραγματικότητα.

Το Bridemagazine.gr είναι δίπλα σου στα εύκολα και στα δύσκολα, γι’ αυτό και σε αυτό το άρθρο θα βρεις τις συμβουλές μας για το πώς να προσαρμόσεις το γάμο σου σε συνθήκες Covid-19. Σου δίνουμε επίσης την δυνατότητα μέσα από την δωρεάν εφαρμογή μας να οργανώσεις τον γάμο σου Online ΕΔΩ.

Bridemagazine Tips

Micro Weddings

Ας είμαστε ρεαλιστές. Αν σκεφτόσουν ένα γάμο με 400 καλεσμένους, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι πλέον εφικτό για τον επόμενο χρόνο, το λιγότερο. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν μπορείς να κάνεις το γάμο σου με όλα τα έθιμα που επιθυμείς και τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους δίπλα σου. Οι microweddings είναι η μίνι έκδοση του κλασσικού, παραδοσιακού γάμου, όμως περιορίζοντας τους καλεσμένους σε 100 άτομα.

Στα θετικά του είναι η τεράστια μείωση του κόστους διοργάνωσης του, η ελευθερία κινήσεων από πλευράς σου, οι προτεραιότητες που αποσαφηνίζονται ενώ το νόημα του γάμου παίρνει την πραγματική του μορφή αφήνοντας στην άκρη λεπτομέρειες που στην τελική ίσως να μας αποπροσανατόλιζαν από τον πραγματικό σκοπό της ένωσης μας με το άλλο μας μισό.

Κάνε το γάμο σου DIY και βάλε και τους κοντινούς σου ανθρώπους στη διοργάνωση του για να μπείτε στο κλίμα ευκολότερα. Έτσι μπορείτε να σχεδιάσετε χειρόγραφα προσκλητήρια, να επιλέξετε μαζί την ανθοδέσμη σου και ο γάμος σου θα μετατραπεί σε μία ομαδική ασχολία στην οποία θα συμβάλλετε και θα συμμετέχετε όλοι μαζί και θα έρθετε κοντά με ένα νέο τρόπο.

Bridemagazine Tips

Διαδικαστικά

Η ασφάλεια σε αυτές τις συνθήκες προέχει και το αναγνωρίζουμε όλοι. Προνόησε για την ασφάλεια τη δική σου και των καλεσμένων σου και αγόρασε rapid tests για όλους. Κοστίζουν περίπου 10€/τεστ και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 20 λεπτά. Έτσι θα μπορείτε να χαλαρώσετε όλοι και να απολαύσετε την εκδήλωση σας με την ησυχία σας.

Μία ακόμη επιλογή είναι να απασχολήσεις για κάποιες ώρες ένα άτομο εταιρείας security που μέσω ειδικής κάμερας θερμομετρεί τους καλεσμένους. Θα μπορεί επίσης να κρατάει τη λίστα των καλεσμένων σου και να ελέγχει ποιοι και πόσοι έχουν μπει στο χώρο.

Bridemagazine Tips

Δεξίωση

Για να νιώθεις ασφαλής και εσύ αλλά και τα μεγαλύτερα, ηλικιακά, μέλη των οικογενειών σας, σου προτείνουμε να προτιμήσεις ένα ανοιχτό κέντρο εκδηλώσεων ή ένα beach bar. Ο μικρός αριθμός των καλεσμένων σου, ανοίγει τις επιλογές σου κατά πολύ και σου προσφέρει δυνατότητες που δεν είχες φανταστεί όπως ένα απογευματινό κοκτέιλ για όλους δίπλα στη θάλασσα.

Bridemagazine Tips

Πολιτικός γάμος

Ένας πολιτικός γάμος μπορεί να συμβεί πρακτικά οπουδήποτε. Διάλεξε ένα οινοποιείο, έναν ελαιώνα ή μία παραλία για να εξασφαλίσεις την ευάερη ατμόσφαιρα αλλά και την ιδανική έκταση για να το ζήσετε όλοι από κοντά! Το after wedding party μπορεί φυσικά να πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο!

Μία εξαιρετική πρόταση επίσης, θα ήταν να προσκαλέσετε τον αντιδήμαρχο στο σπίτι σας σε ένα γάμο σε κλειστό κύκλο για τη μεγαλύτερη, δυνατή αποφυγή των μετακινήσεων! Ένας πολιτικός γάμος στο σπίτι δεν υστερεί σε τίποτα από τους άλλους γάμους ενώ σου εξασφαλίζει και την άνεση σου και των καλεσμένων σου μέσα στο γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί.

Bridemagazine Tips

Εγκυμοσύνη και γάμος

Αν είσαι έγκυος, έχεις αγοράσει το νυφικό σου και περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να κάνεις τον γάμο των ονείρων σου με τους 500+ καλεσμένους, θα πρέπει να εγκαταλείψεις αυτή την ιδέα. Γλίτωσε χρήματα από μεταποιήσεις, κάνε το γάμο σου σε στενό κύκλο έως 50 άτομα για να το ευχαριστηθείτε όλοι σας και σου υποσχόμαστε ότι θα μπορέσεις να κάνεις την ονειρεμένη σου δεξίωση στη βάφτιση του μονάκριβού σου.

Η καλύτερη συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε είναι πως πρέπει να αποφύγεις τη γάμο/βάφτιση αφενός λόγω της ταλαιπωρίας και αφετέρου για να κρατήσεις την ευκαιρία να βρεθείτε όλοι μαζί κάτω από τις συνθήκες που θέλεις εσύ.

Bridemagazine Tips

Zoom Προσκλήσεις

Το καλό με τη νέα πραγματικότητα είναι πως όλες οι πλατφόρμες βιντεοκλήσης και απομακρυσμένης επικοινωνίας είναι απολύτως ενημερωμένες. Χρησιμοποίησε πλατφόρμες όπως το zoom και κάλεσε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το μυστήριο. Μην ανησυχείς για τον ήχο, όσοι σας παρακολουθούν μπορούν να έχουν τα μικρόφωνα στο mute και εσύ να τους βλέπεις από οθόνη υπολογιστή ή κάποιο πανί προβολής. Έτσι θα μπορείτε να είστε όσο πιο κοντά μπορείτε!

Bridemagazine Tips

Οι καλεσμένοι που δεν κατάφερες να καλέσεις

Αν υπάρχουν άτομα που ήταν στον στενό σου περίγυρο αλλά δεν χωρούσαν στη λίστα καλεσμένων, μπορείς να πάρεις την πρωτοβουλία ενός σπιτικού τραπεζιού στο μπαλκόνι ή την αυλή, όσο καλυτερεύει ο καιρός, για ένα γαμήλιο barbeque!

Σε περίπτωση που οι άνθρωποι που έμειναν εκτός λίστας ήταν γνωστοί ή μακρινοί συγγενείς που όμως υπό άλλες συνθήκες τυπικά θα προσκαλούσες, μία εκπληκτική ιδέα θα ήταν να τους στείλεις μια μπομπονιέρα μαζί με ένα συμβολικό δώρο καθώς και μία ονομαστική, προσωπική κάρτα που να εστιάζει στο πόσο θα τους θέλατε μάρτυρες στο γάμο σας αλλά υπό αυτές τις συνθήκες, προείχε η ασφάλεια όλων.

Στα βαφτίσια θα κάνεις το πάρτι που φανταζόσουν, ένα γλέντι τρικούβερτο που θα μείνει στην ιστορία!!!! Λίγη υπομονή!!

Ίσως τελικά η νέα πραγματικότητα να είναι η τέλεια ευκαιρία για να κάνεις έναν γάμο εστιασμένο στο σκοπό του. Εστίασε στα θετικά, τόλμησε το διαφορετικό και απόλαυσε το γάμο σου με τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους!

Bridemagazine Tips

Δείτε ακόμη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *