fbpx

Ένας γάμος στην Αίγινα με φόντο τον Ενετικό Πύργο!

Καλοκαίρι του 2020 και στις 5 Ιουλίου, η Ευαγγελία με τον Κωνσταντίνο κάνουν το γάμο τους στο νησί της Αίγινας. Λαρισαία αυτή, Θεσσαλονικιός εκείνος, αλλά τα τελευταία χρόνια ζούνε στην Αίγινα για επαγγελματικούς λόγους.

Ο γάμος ήταν προγραμματισμένος από το 2019 για το καλοκαίρι του 2020 και το ζευγάρι έζησε την εμπειρία της πανδημίας και του πρώτου και πολύ αυστηρού lockdown να παρεμβάλει στις προετοιμασίες του.

«Δεν μας επηρέασε σε τίποτα η πανδημία» λέει στο bridemagazine.gr η Ευαγγελία και εξηγεί… είχαμε αποφασίσει ότι θα παντρευτούμε το καλοκαίρι του 2020 και είχαμε κλείσει την ημερομηνία του γάμου από την προηγούμενη χρονιά. Όταν έγινε τον Μάρτιο του 2020 το πρώτο lockdown και ενώ υπήρχε όλος αυτός ο φόβος και η ανησυχία, δεν σκεφτήκαμε ούτε στιγμή να ακυρώσουμε το γάμο. Το μυστήριο ήταν το πιο σημαντικό για μας και είχαμε αποφασίσει ότι θα κάναμε την τελετή στην προγραμματισμένη ημερομηνία και αν χρειαζόταν θα διοργανώναμε ένα πάρτι κάποια άλλη στιγμή, όταν η κατάσταση θα είχε εξομαλυνθεί. Τελικά, καταφέραμε να κάνουμε τελετή και δεξίωση έτσι όπως τα είχαμε σχεδιάσει, χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Άλλωστε, ο σχεδιασμός μας ήταν για εξαρχής για ένα σχετικά μικρό γάμο μέχρι 250 άτομα»

Bridemagazine Real Wedding

Το ύφος και το στυλ του γάμου

Η Ευαγγελία σχεδίασε ένα ρομαντικό γάμο. Τα προσκλητήρια, οι μπομπονιέρες με λεπτομέρειες από δαντέλα με βελονάκι, τα στέφανα, όλα είχαν μια ρομαντική νότα με ροζ και γαλάζιες πινελιές.

Το νυφικό της ήταν ραμμένο στο χέρι από μια κυρία που διατηρεί ατελιέ στην Αίγινα με σχέδιο της Ευαγγελίας… «τη διαδικασία αναζήτησης νυφικού την είχα ξεκινήσει πολύ νωρίς, από το 2019 και το διασκέδασα αφάνταστα. Κάθε δεκαπέντε μέρες ανεβαίναμε με την κουμπάρα μου στην Αθήνα για ραντεβού σε ατελιέ. Τελικά, αποφάσισα να το ράψω στην Αίγινα, αφού είχα καταλήξει σε ένα δικό μου σχέδιο που υπήρχε εξαρχής στο μυαλό μου. Ήθελα κάτι απλό, αέρινο και ρομαντικό…».

Το πάρτι έγινε στον προαύλιο χώρο ενός ενετικού Πύργου που αποτελεί μνημείο στην Αίγινα. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε με τον φωτισμένο πύργο ανάμεσα στους φοίνικες, τη θέα προς τη θάλασσα, τα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα του catering με τα τραπεζομάντηλα στο χρώμα της άμμου σε συνδυασμό με τις διάφανες δαντέλες και τον ευρύτερο στολισμό απογείωσαν τη ρομαντικό ύφος του γάμου.

Bridemagazine Real Wedding

Εμπειρία και δυσκολίες

Η πανδημία δεν τους δημιούργησε δυσκολίες μας τονίζει και πάλι η Ευαγγελία. Μόλις μπήκε το 2020 άρχισε να ασχολείται με τα προσκλητήρια, τις μπομπονιέρες και το στολισμό. Η καραντίνα καθυστέρησε τον προγραμματισμό για το νυφικό, το οποίο άρχισε να ράβεται αμέσως μετά την άρση των μέτρων τον Μάιο του 2020.

Η μοναδική αναστάτωση που δημιουργήθηκε ήταν την ημέρα του γάμου, μια πολύ ζεστή μέρα… «Κάποια στιγμή για ένα μισάωρο έβρεξε, αλλά σταμάτησε εγκαίρως και δεν επηρέασε ούτε την τελετή ούτε το πάρτι που σε πλήρως ανοιχτό χώρο».

Bridemagazine Real Wedding

Tips για όσους σχεδιάζουν το γάμο τους το 2021

Αυτό που τονίζει η Ευαγγελία, μετά τη δική της εμπειρία, είναι τα ζευγάρια να μην διστάσουν να προχωρήσουν στα σχέδια τους και να μην επικεντρωθούν στα μέτρα που μπορεί να ισχύσουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Το πιο σημαντικό όλων είναι η τελετή. Για όλα τα υπόλοιπα, χρειάζεται ψυχραιμία, προσαρμοστικότητα και λύσεις πάντα βρίσκονται» λέει χαρακτηριστικά.

Bridemagazine Real Wedding

Επαγγελματίες γάμου

Όλοι οι επαγγελματίες γάμου που συνεργάστηκαν η Ευαγγελία και ο Κωνσταντίνος ήταν από την Αίγινα, εκτός από τον Λαρισαίο φωτογράφο Τηλέμαχο Γιογλαρή που ανέλαβε τη φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση του γάμου και την εταιρία Sound Vibes από την Αθήνα που ανέλαβε τα ηχοσυστήματα, τον φωτισμό και τη μουσική του πάρτι.

Credits

Τηλέμαχος Γιογλαρής Photo Factory

Rais Theodoridou

Pyrgos Ralli Estate Apartments & Suites - Aegina Island

Μελένιο Αίγινα

Catering Ρόδι

Βάλια Κυριακίδη

Sound Waves

Χειρός Τεχνάσματα - Handcraft Workshop

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *