fbpx

Νυφικό χτένισμα 2021: Η νέα τάση είναι οι customized επιλογές

Το νυφικό χτένισμα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της εμφάνισης και ολοκληρώνει το bridal look. Για πολλούς, πρόκειται για το 50% της νυφικής εμφάνισης, το οποίο μπορεί να την απογειώσει, δίνοντας πρόσθετο αέρα και λάμψη, ή να την καταστρέψει…

Στο παρελθόν τα νυφικά χτενίσματα, ήταν αρκετά τυποποιημένα και συχνά εντελώς άσχετα με την προσωπικότητα και το καθημερινό στυλ της νύφης.

Πλέον, οι επιλογές είναι ανεξάντλητες, όπως είναι και στο ύφος των νυφικών και του γάμου γενικότερα. Ένα χτένισμα νύφης μπορεί να είναι απλό, ρομαντικό, ανάλαφρο, αυστηρό, σικάτο, περίτεχνο ή βγαλμένο από μια άλλη εποχή.

Όσο οι επιλογές αυξάνονται, αυξάνεται και ο κίνδυνος να καταλήξει κανείς σε λάθος επιλογή ή να μπερδευτεί.

Η επιτυχία ενός bridal outfit εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συνοχή του και την αρμονία που εκπέμπει. Είναι σχεδόν αυτονόητο και βασικός κανόνας πως το bridal χτένισμα πρέπει να συνάδει με το νυφικό. Τι γίνεται όμως με την προσωπικότητα της νύφης; 

Το bridemagazine.gr συνομίλησε με την bridal hair expert Ευαγγελία Ντάγγαλου, η οποία ασχολείται με το  νυφικό χτένισμα από το 1987…

Bridemagazine Tips

Ποια είναι ή νέα τάση στο νυφικό χτένισμα;

Αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο είναι η προσωπικότητα της νύφης, το νυφικό, το ύφος του γάμου και η προσωπολογία… το που θα πρέπει θα πρέπει ή όχι να προσθέσεις όγκο στα μαλλιά. Το χτένισμα θα πρέπει να είναι η σφραγίδα της κάθε νύφης. Αν θέλαμε να μιλήσουμε για μια τάση, σήμερα αυτή είναι η προσωποποιημένη επιλογή, αυτό που ονομάζουμε customized υπηρεσία.

Bridemagazine Tips

Γιατί πρέπει να εμπιστευόμαστε τους bridal hair experts;

Μια νύφη μπορεί να έχει στο μυαλό της κάτι συγκεκριμένο, αλλά πάντα θέλει να ακούσει τις προτάσεις του ειδικού. Τις περισσότερες φορές οι bride to be δεν επιμένουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να εμπιστεύεται η νύφη τις προτάσεις των ειδικών, καθώς θα προτείνουν κάτι που ταιριάζει περισσότερο στο σχήμα του προσώπου, στην ποιότητα των μαλλιών και στο στυλ τους.

Άλλωστε, ένας bridal hair expert αφιερώνει τόσο χρόνο με τη νύφη που δένεται μαζί της… «εγώ μπορεί να ενδιαφέρομαι περισσότερο από την ίδια να δημιουργήσω ένα τέλειο αποτέλεσμα· αγαπώ πολύ αυτό που κάνω, μπορεί να έχω ετοιμάσει και πάνω από 10.000 νύφες μέχρι σήμερα… Για μένα η πραγματική πρόκληση, αν και αγαπώ τα περίτεχνα νυφικά χτενίσματα, είναι ένα χτένισμα που να ταιριάζει απόλυτα στη νύφη, ακόμη κι αν αυτό είναι αρκετά απλό» λέει χαρακτηριστικά!

Bridemagazine Tips

Τι άλλο είναι σημαντικό για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα;

Δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνο στο χτένισμα. Είναι πολύ σημαντική η υγεία των μαλλιών, να είναι και να φαίνονται υγιή και λαμπερά, σε συνδυασμό με τον κατάλληλο όγκο σε σχέση με τη γεωμετρία του προσώπου και την απόχρωση των μαλλιών.

Εφαρμόζουμε θεραπείες λάμψης πριν τα δοκιμαστικά, που συνήθως ξεκινούν ένα δίμηνο πριν την ημερομηνία του γάμου· σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να κάνουμε και θεραπείες ενυδάτωσης ή και χρωμοανάλυση προσώπου για να εντοπίσουμε την χρωματική παλέτα που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε γυναίκα.

Τα μαλλιά έχουν τη δική τους γλώσσα και αντιδρούν διαφορετικά σε κάθε κεφάλι και αυτό πρέπει να το σέβεσαι.

Bridemagazine Tips

Πόσο ρόλο παίζει η προσωπικότητα της νύφης;

Το τέλειο αποτέλεσμα έρχεται όταν λαμβάνεις υπόψη σου όλα τα παραπάνω και ταυτόχρονα κατανοείς ή και πολλές φορές ανακαλύπτεις τι ακριβώς εκφράζει τη νύφη. Όταν μια γυναίκα, πόσο μάλλον μια νύφη, αισθάνεται άνετα και όμορφα και μπορεί να υποστηρίξει το επιλεγόμενο στυλ, τότε λάμπει… Ακόμη και σε ένα πολύ απλό χτένισμα καταφέρνουμε να προσθέσουμε μια πινελιά που θα το διαφοροποιήσει και θα το απογειώσει.

Bridemagazine Tips

Πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία τους γάμους;

Φέτος, η πανδημία δεν φαίνεται να επηρεάζει ούτε τις επιλογές στα νυφικά χτενίσματα, ούτε τον προγραμματισμό για τους γάμους… Η νυφική εμφάνιση τις περισσότερες φορές είναι ένα όνειρο ετών για κάθε γυναίκα και θα υπάρχουν πάντα οι φωτογραφίες από τη μέρα του γάμου.

Οι περισσότερες ημερομηνίες για φέτος είναι ήδη κλεισμένες και έχω αρκετές νύφες και για το 2022. Οι πρώτες μου νύφες είναι για αμέσως μετά το Πάσχα. Πέρυσι ακυρώθηκαν κάποιοι γάμοι, αλλά φέτος δεν βλέπω να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Η Ευαγγελία Ντάγγαλου διατηρεί κομμωτήριο στο κέντρο της Λάρισας, στον Πεζόδρομο της Βενιζέλου και αριθμό 141. Είναι bridal hair expert με μεγάλη εμπειρία, η οποία χρονολογείται από το 1987. Παράλληλα, χτενίζει εδώ και χρόνια σε επιδείξεις μόδας και είναι τεχνικός σύμβουλος σε εταιρίες κομμωτικής και σε σχολές, ενώ συμμετέχει συχνά σε σεμινάρια ως εκπαιδεύτρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τέλος, ανήκει στα ιδρυτικά μέλη (μαζί με την Παρασκευή Μπαστάκα) του Unlimited Art” του πρώτου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Hairstyle & Make-Up, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για την Ελλάδα, στον οποίο αποτελεί και μέλος της κριτικής επιτροπής.

Bridemagazine Tips

Δείτε ακόμη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *