fbpx

Ποια κοσμήματα θα απογειώσουν τη νυφική σας εμφάνιση;

Πρέπει να δεχτούμε ότι η απόλυτα επιτυχημένη εμφάνιση μιας νύφης εξαρτάται από πολλές λεπτομέρειες… Δεν αρκεί μόνο το νυφικό φόρεμα· χρειάζεται όλα όσα το πλαισιώνουν να είναι σε πλήρη αρμονία με το ύφος του. Από τα μαλλιά, το μακιγιάζ… μέχρι τα κοσμήματα!

Τα κοσμήματα αποτελούν διαχρονικά μια γυναικεία λατρεία, αλλά για την ημέρα του γάμου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Ο Μάκης Φακής ιδιοκτήτης του Κοσμηματοπωλείου «Πολύτιμο» στην Ελασσόνα, δίνει στο bridemagazine.gr τα απαραίτητα tips για τη σωστή επιλογή νυφικών κοσμημάτων…

Bridemagazine Tips

Υπάρχει μόδα στο νυφικό κόσμημα;

Καταρχήν θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχουν ειδικά νυφικά κοσμήματα. Όλα τα κοσμήματα, είτε για το λαιμό είτε σκουλαρίκια μπορούν εν δυνάμει να πλαισιώσουν τη νυφική εμφάνιση. Το μόνο κόσμημα που είναι απαγορευτικό για μια νύφη είναι το ρολόι.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι νύφες επέλεγαν σετ κοσμημάτων, δηλαδή κολιέ για το λαιμό με ασορτί σκουλαρίκια και βραχιόλι. Αυτή η επιλογή θεωρείται πλέον ξεπερασμένη για δύο λόγους: αφενός γιατί ένα σετ δημιουργεί ένα πολύ στημένο και φορτωμένο αποτέλεσμα που μεγαλώνει τη νύφη και τη δείχνει πιο κλασική και σοβαρή, αφετέρου γιατί διανύουμε την εποχή του mix and match που επιβάλει πιο δημιουργικούς συνδυασμούς.

Bridemagazine Tips

Ποιες είναι οι επικρατέστερες τάσεις για φέτος;

Από τις κλασικές επιλογές που αντέχουν στο χρόνο για μια νύφη, είναι τα μαργαριτάρια και μονόπετρο διαμαντάκι για το λαιμό.

Οι τάσεις που επικρατούν, στρέφονται προς τα χρυσά κοσμήματα και αποκλίνουν από το κλασικό σετ σε λευκόχρυσο και διαμάντια που συναντούσαμε στο παρελθόν. Το χρυσό κόσμημα, είτε στο λαιμό, είτε σε σκουλαρίκια δίνει μια λάμψη, αρχοντιά και κομψότητα στη νύφη, χωρίς να τη φορτώνει.

Ειδικά για τα σκουλαρίκια, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Συχνά, αυτό που ταιριάζει απόλυτα και αναδεικνύει μια νυφική εμφάνιση, είτε σκουλαρίκια αρκετά μεγάλα, με χρωματιστές πέτρες ακόμη και με ημιπολύτιμους λίθους. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, ένα κόσμημα για το λαιμό είναι απαγορευτικό.

Συμπερασματικά, θα μπορούσα να πω, ότι φέτος η μόδα επιτάσσει στυλ και μόνο στυλ!

Bridemagazine Tips

Το ίδιο ισχύει και για τις βέρες;

Την ίδια τάση προς το χρυσό παρατηρούμε και στις βέρες. Η απλή χρυσή βέρα που θυμίζει ένα απλό δαχτυλίδι είναι η πιο ασφαλής επιλογή που αυξάνει τις πιθανότητες να τη φορέσει μετά το μυστήριο του γάμου το ζευγάρι. Μην ξεχνάμε ότι οι άντρες συνήθως αποστρέφονται το λευκόχρυσο, καθώς είναι πολύ έντονο πάνω τους.

Αυτό που προτείνουμε στα ζευγάρια είναι, εκτός από τα ονόματα και την ημερομηνία του γάμου τους, που παραδοσιακά σκαλίζεται στο εσωτερικό από τις βέρες, να επιλέξουν μια φράση – κλειδί, που αποτελεί το προσωπικό κωδικό του ζευγαριού. Με αυτό τον τρόπο οι βέρες γίνονται ακόμη πιο προσωπικές και συμβολικές…

Bridemagazine Tips

Κοσμηματοπωλείο «Πολύτιμο»

Το κοσμηματοπωλείο «Πολύτιμο» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στην πόλη της Ελασσόνας που μετρά πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στο κόσμημα.

Πλέον, από το 2015, την επιχείρηση έχει αναλάβει ο Μάκης Φακής που εκπροσωπεί τη δεύτερη γενιά και έχει φέρει έναν αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης στην οικογενειακή επιχείρηση. Η φιλοσοφία του καταστήματος στηρίζεται στο να αφουγκράζεται τις ανάγκες τις σύγχρονης γυναίκας για την εμφάνισή της και στο σεβασμό για το προσωπικό της στυλ.

Στο «Πολύτιμο» μπορεί να βρει κανείς μια μεγάλη ποικιλία κοσμημάτων σε χρυσό και λευκόχρυσο, καθώς και σε πολύτιμους λίθους. Στις συλλογές όμως του «Πολύτιμο» έχουν πλέον προστεθεί μοδάτα και πιο καθημερινά κοσμήματα με άλλα υλικά και ημιπολύτιμες πέτρες.

Το κοσμηματοπωλείο «Πολύτιμο» θα το βρείτε στην Ελασσόνα επί της οδού 6ης Οκτωβρίου 59.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *